Citrom alapanyagot tartalmazó receptek

Almaleves

Almaleves

Az elkészült almalevest 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk. Hidegen sokkal finomabb, és a nyári nagy melegben az üdítő...

Almás gyümölcskenyér

Almás gyümölcskenyér

Ez a több napig is puha almás süti egész évben elkészíthető, különösen karácsony környékén remek választás...

Almás lepény

Almás lepény

Az almás lepényt tésztaráccsal is készíthetjük. Ebben az esetben a felső kinyújtott tésztalapot nem egészben...

Almás pite

Almás pite

A pitét tésztaráccsal- vagy hagyományos módon, tésztalappal fedve is elkészíthetjük. A tésztából kis díszeket is...

Almatöltelék

Almatöltelék

Felhasználható különböző lepények, piték, rétesek készítéséhez. Igény szerint mazsolát is adhatunk hozzá...

Bodzaszörp

Bodzaszörp

Az elkészült bodzaszörpöt fogyasztása előtt – ízlés szerint – hideg ivóvízzel, szódával, vagy ásványvízzel hígíthatjuk...

Fanta szelet

Fanta szelet

Kakaós piskóta alap, tejszínes túrókrém töltelékkel, amire narancs ízű zselé kerül. A fanta szelet egy nagyon finom...

Fekete ribizli lekvár

Fekete ribizli lekvár

Egy finom fekete ribizli lekvár recept, aminek a készítése is egyszerű. Felbontás után, az el nem fogyasztott lekvárt...

Franciasaláta

Franciasaláta

Köretként remekül illik frissen sütött zöldség vagy húsételekhez, rántott- vagy sülthalfélékhez, de számos hideg...

Gyümölcssaláta

Gyümölcssaláta

A gyümölcssaláta frissen fogyasztva a legfinomabb, de tálalás előtt néhány órával érdemes azért elkészíteni...

Isler (Ischler)

Isler (Ischler)

Az elkészült isler (ischler) vagy régies, magyaros elnevezése szerint isli fánk tetejét apróra vágott pisztácia...

Kapormártás

Kapormártás

Jól illik különböző főtt és sült húsokhoz, illetve fasírt, töltött tök, rántott cukkini (tökfélék), tökfasírt mellé...