Meggyes piskóta
Egy finom meggyes piskóta recept, aminek a készítése is egyszerű.

Mennyiség: 24 szelet | Előkészítés: 20 perc | Sütés: 30-35 perc | Elkészítési idő: 60 perc
Recept hozzávalók
300 g finomliszt, 6 db tyúktojás, 150 g porcukor, 300 g puha vaj (margarin), 6 g sütőpor, 150 g kristálycukor, 10 g vaníliás cukor, 500 g magozott meggy, 1 db citrom lereszelt héja (elhagyható)
Meggyes piskóta készítése
1., Az alapanyagokat szobahőmérsékletűre melegítjük. A magozott meggyet egy szűrőben alaposan lecsepegtetjük. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sütőporral összekevert lisztet és a porcukrot átszitáljuk. A recept egyéb hozzávalóit előkészítjük, kimérjük.
2., A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, citromhéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk egyenként a tojássárgát.
3., A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A vajas keverékbe óvatosan belekeverjük a habot, majd a sütőporral összekevert lisztet.
4., A keveréket, egy sütőpapírral bélelt (vagy vajazott lisztezett), nagyjából 40x30 cm-es, magas oldalfalú tepsibe borítjuk, és egyenletes vastagságban elsimítjuk. A meggyet, egyenletesen elosztva a felületére szórjuk.
5., Behelyezzük a 180 °C-ra előmelegített sütőbe és nagyjából 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütés befejezése előtt tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően megsült! A langyosra hűlt meggyes piskótát egyforma méretű, négyzet alakú szeletekre vágjuk, a felületére porcukrot szitálunk.
Egyéb receptek

Tepertős pogácsa
A pogácsatésztát hajtogathatjuk vagy hajtogatás nélkül is készíthetjük. Megfelelő tárolás mellett napokig puha...

Fanta szelet
Egy finom fanta szelet recept, aminek a készítése is egyszerű. Kakaós piskóta alap, tejszínes túrókrém töltelékkel...

Túrós lepény
Egy finom túrós lepény recept, aminek a készítése is egyszerű. A süteményt tésztaráccsal is elkészíthetjük...