Fahéj alapanyagot tartalmazó receptek


Almaleves

Almaleves

Az elkészült almalevest 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk. Hidegen sokkal finomabb, és a nyári nagy melegben az üdítő...

Almás gyümölcskenyér

Almás gyümölcskenyér

Ez a több napig is puha almás süti egész évben elkészíthető, különösen karácsony környékén remek választás...

Almás lepény

Almás lepény

Az almás lepényt tésztaráccsal is készíthetjük. Ebben az esetben a felső kinyújtott tésztalapot nem egészben...

Almás pite

Almás pite

A pitét tésztaráccsal- vagy hagyományos módon, tésztalappal fedve is elkészíthetjük. A tésztából kis díszeket is...

Almatöltelék

Almatöltelék

Felhasználható különböző lepények, piték, rétesek készítéséhez. Igény szerint mazsolát is adhatunk hozzá...

Almaturmix

Almaturmix

Akik fogyókúráznak, azok hagyják ki az almaturmix hozzávalói közül a banánt és a mézet! Esetleg helyettesítsék...

Isler (Ischler)

Isler (Ischler)

Az elkészült isler (ischler) vagy régies, magyaros elnevezése szerint isli fánk tetejét apróra vágott pisztácia...

Kevert almás

Kevert almás

Igény szerint kevés mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt, esetleg diót is keverhetünk a tésztába. Porcukor helyett...

Meggybefőtt

Meggybefőtt

Tartósítószer nélkül is hónapokig tárolható. Igény szerint elkészíthetjük magozatlan- és magozott meggyből is...

Meggyleves

Meggyleves

Az elkészült meggylevest alacsony hőmérsékleten, 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk. Üdítő, frissítő hatása így érvényesül...

Nudli

Nudli

A nudli (más néven angyalbögyörő, krumplis nudli, burgonyanudli, burgonyametélt) készítése egészen egyszerű...

Párolt szilva

Párolt szilva

Az elkészült párolt szilva köretként remekül illik különböző sütéssel készülő húsételek, elsősorban szárnyas és vadhús...