Zöldbableves

Zöldbableves

Egy finom zöldbableves recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 30 perc Elkészítési idő: kb. 50 perc Recept hozzávalók 600 g friss zöldbab 40 g vöröshagyma 5 g fokhagyma 5-10 g konyhasó 50 ml napraforgóolaj 40 g finomliszt 3 g fűszerpaprika-őrlemény 200 ml tejföl 15 ml ecet (10… Zöldbableves olvasásának folytatása

Tojásos galuska (nokedli)

Tojásos galuska (nokedli)

Egy finom tojásos galuska (nokedli) recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 25 perc Elkészítési idő: kb. 45 perc Recept hozzávalók A habart tojáshoz 12 db tyúktojás 200 ml tejföl 60 ml napraforgóolaj 10 g konyhasó A galuska főzéséhez 4-5 liter ivóvíz 20-30 g konyhasó A galuskához (nokedlihez)… Tojásos galuska (nokedli) olvasásának folytatása

Túrós csusza

Túrós csusza (tészta)

Egy finom túrós csusza recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 15 perc Elkészítési idő: kb. 60 perc Egy finom túrós csusza (tészta) recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség 4-6 főre Elkészítése Egyszerű Sütési/főzési idő kb. 15 perc Elkészítési idő kb. 60 perc Recept hozzávalók 250 g… Túrós csusza olvasásának folytatása

Almaleves

Hideg almaleves

Egy finom hideg almaleves recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 20 perc Elkészítési idő: kb. 40 perc Recept hozzávalók 600 g alma 150 g kristálycukor fél citrom leve 3 g konyhasó 1500 ml ivóvíz 250 ml tehéntej 100 ml fehérbor (elhagyható) A habaráshoz 150 ml tejszín (vagy… Almaleves olvasásának folytatása

Kapormártás

Kapormártás

Egy finom kapormártás recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 15 perc Elkészítési idő: kb. 30 perc Recept hozzávalók 1 nagy csokor friss kapor 50 g vaj (napraforgóolaj) 60 g finomliszt 30 ml ételecet (10%-os) 10-15 g konyhasó 35 g kristálycukor 200 ml tejföl 500 ml ivóvíz (vagy… Kapormártás olvasásának folytatása

Sajtos pogácsa

Sajtos pogácsa

Egy finom, több napig is puha, omlós sajtos pogácsa recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 50-55 db Elkészítése: Egyszerű Sütési idő: kb. 15-20 perc Elkészítési idő: kb. 3 óra Recept hozzávalók 500 g finomliszt 300 g vaj (margarin) 20 g friss élesztő 20 g konyhasó 200 ml tehéntej (tejszín vagy tejföl) 1 db tojássárgája… Sajtos pogácsa olvasásának folytatása