Tejföl alapanyagot tartalmazó receptek

Almaleves
Az elkészült almalevest 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk. Hidegen sokkal finomabb, és a nyári nagy melegben az üdítő...

Bakonyi sertésborda
A készítését a sertésborda elősütésével kezdjük, amelyet gombás-paprikás mártásban párolunk puhára, majd végül...

Csikós tokány
A legjobb, ha az állaga nagyjából mártás sűrűségű. Köretnek jól illik mellé a galuska (nokedli), párolt rizs vagy főtt...

Egyszerű krumplipüré
A krémes állagú püréből, további fűszerek és alapanyagok hozzáadásával számos változatotát is elkészíthetjük...

Fejtettbab-leves
Tálalhatjuk külön kifőzött csipetkével vagy esetleg más levesbetéttel is. A tetejére meleg tejfölt locsolhatunk...

Franciasaláta
Köretként remekül illik frissen sütött zöldség vagy húsételekhez, rántott- vagy sülthalfélékhez, de számos hideg...

Frankfurti leves
Az elkészült frankfurti levest még forrón tálaljuk. A tetejét kevés tejföllel díszíthetjük. Friss kenyér jól illik...

Kapormártás
Jól illik különböző főtt és sült húsokhoz, illetve fasírt, töltött tök, rántott cukkini (tökfélék), tökfasírt mellé...

Lencsefőzelék
A lencsefőzelék remekül illik valamilyen füstölt hús (sonka, tarja, csülök), sült szárnyas, fasírt, sült virsli tükörtojás mellé...

Majonézes káposztasaláta
Egy finom majonézes káposztasaláta (coleslaw) recept, az íze a KFC káposztasaláta ízvilágához hasonlatos...

Meggyleves
Az elkészült meggylevest alacsony hőmérsékleten, 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk. Üdítő, frissítő hatása így érvényesül...

Sonkás rakott tészta
Remek választás azok számára, akik rövid idő alatt, viszonylag kevés alapanyagból egy laktató ételt szeretnének...