Zsemlemorzsa alapanyagot tartalmazó receptek


Egyszerű fasírt

Egyszerű fasírt

A fűszereknek köszönhetően ízletes, a külső része ropogós, belül viszont puha és szaftos lesz ez a népszerű húsétel...

Fasírtgolyó

Fasírtgolyó

A fasírtgolyót, a sertéshús helyet készíthetjük marhahúsból, pulykahúsból, csirkehúsból vagy akár ezek kombinációjából is...

Kijevi csirkemell

Kijevi csirkemell

Köretként jól illik mellé burgonyapüré, petrezselymes burgonya, sült hasábburgonya, párolt rizs, tojásos rizs, rizibizi...

Nudli

Nudli

A nudli (más néven angyalbögyörő, krumplis nudli, burgonyanudli, burgonyametélt) készítése egészen egyszerű...

Rántott csirkemell csíkok

Rántott csirkemell csíkok

A pácolt csirkemell falatokat ropogós bunda veszi körül. Csípős paprikával ízesített változata is elkészíthető...

Rántott gombafejek

Rántott gombafejek

Az elkészült rántott gombafejek mellé jól illik párolt rizs, rizibizi, esetleg burgonyapüré, vagy sült hasábburgonya...

Rántott tök

Rántott tök

A vékonyra vágott tökszeletek fokhagymával ízesített, ropogós bundában rejtőznek, melyeket előételként vagy...

Svéd húsgolyó

Svéd húsgolyó

Szinte elmaradhatatlan kísérője a tejszínes barnamártás. Köretként jól illik mellé burgonyapüré vagy más...

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

A gombócokat, fahéjas porcukorral ízesített szilvával töltjük és vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk...

Túrógombóc

Túrógombóc

Fogyaszthatjuk sósan, édesen, köretként, desszertként vagy főételként. Igény szerint megtölthetjük friss gyümölccsel...