Zsemlemorzsa alapanyagot tartalmazó receptek

Fasírtgolyó

Fasírtgolyó

A fasírtgolyót, a sertéshús helyet készíthetjük marhahúsból, pulykahúsból, csirkehúsból vagy akár ezek kombinációjából is...

Kijevi csirkemell

Kijevi csirkemell

Köretként jól illik mellé burgonyapüré, petrezselymes burgonya, sült hasábburgonya, párolt rizs, tojásos rizs, rizibizi...

Nudli

Nudli

A nudli (más néven angyalbögyörő, krumplis nudli, burgonyanudli, burgonyametélt) készítése egészen egyszerű...

Rántott gomba

Rántott gomba

Az elkészült rántott gombafejek mellé jól illik párolt rizs, rizibizi, esetleg burgonyapüré, vagy sült hasábburgonya...

Svéd húsgolyó

Svéd húsgolyó

Szinte elmaradhatatlan kísérője a tejszínes barnamártás. Köretként jól illik mellé burgonyapüré vagy más...

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

A gombócokat, fahéjas porcukorral ízesített szilvával töltjük és vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk...

Túrógombóc

Túrógombóc

Fogyaszthatjuk sósan, édesen, köretként, desszertként vagy főételként. Igény szerint megtölthetjük friss gyümölccsel...