Zsemlemorzsa alapanyagot tartalmazó receptek
Fasírtgolyó
A fasírtgolyót, a sertéshús helyet készíthetjük marhahúsból, pulykahúsból, csirkehúsból vagy akár ezek kombinációjából is...
Kijevi csirkemell
Köretként jól illik mellé burgonyapüré, petrezselymes burgonya, sült hasábburgonya, párolt rizs, tojásos rizs, rizibizi...
Nudli
A nudli (más néven angyalbögyörő, krumplis nudli, burgonyanudli, burgonyametélt) készítése egészen egyszerű...
Rántott gomba
Az elkészült rántott gombafejek mellé jól illik párolt rizs, rizibizi, esetleg burgonyapüré, vagy sült hasábburgonya...
Svéd húsgolyó
Szinte elmaradhatatlan kísérője a tejszínes barnamártás. Köretként jól illik mellé burgonyapüré vagy más...
Szilvás gombóc
A gombócokat, fahéjas porcukorral ízesített szilvával töltjük és vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk...
Túrógombóc
Fogyaszthatjuk sósan, édesen, köretként, desszertként vagy főételként. Igény szerint megtölthetjük friss gyümölccsel...