Rákóczi túrós lepény

Rákóczi-túrós lepény

Egy finom Rákóczi túrós lepény recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: kb. 35 szelet Elkészítése: Egyszerű Sütési idő: kb. 45 perc Elkészítési idő: kb. 2 óra 30 perc Recept hozzávalók Az omlós tésztához 600 g finomliszt 400 g vaj (vagy margarin) 200 g porcukor 4 db tojássárgája 20 g vaníliás cukor 1 db citrom… Rákóczi túrós lepény olvasásának folytatása

Fanta szelet

Fanta szelet

Egy finom Fanta szelet recept, aminek a készítése is egyszerű. Kakaós piskóta alap, tejszínes túrókrém töltelékkel, amire narancs ízű zselé kerül. Mennyiség: kb. 35 szelet Elkészítése: Egyszerű Sütési idő: kb. 30 perc Elkészítési idő: kb. 1 óra 30 perc Recept hozzávalók A kakaós piskótához 6 db tyúktojás 120 g kristálycukor 110 g finomliszt 10 g… Fanta szelet olvasásának folytatása

Almaleves

Hideg almaleves

Egy finom hideg almaleves recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 20 perc Elkészítési idő: kb. 40 perc Recept hozzávalók 600 g alma 150 g kristálycukor fél citrom leve 3 g konyhasó 1500 ml ivóvíz 250 ml tehéntej 100 ml fehérbor (elhagyható) A habaráshoz 150 ml tejszín (vagy… Almaleves olvasásának folytatása

Lekváros piskótatekercs

Lekváros piskótatekercs (Ízes rolád)

Egy finom lekváros piskótatekercs recept (ízes rolád), aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Sütési idő: kb. 15-20 perc Elkészítési idő: kb. 1 óra 15 perc Recept hozzávalók A piskótához 6 db tyúktojás 120 g kristálycukor 120 g finomliszt 1 db citrom A piskótatekercs töltéséhez és a tetejére 250 g sárgabarackíz vagy… Lekváros piskótatekercs olvasásának folytatása

Almás lepény

Almás lepény

Egy finom almás lepény recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: kb. 35 szelet Elkészítése: Egyszerű Sütési idő: kb. 50 perc Elkészítési idő: kb. 1 óra 30 perc Recept hozzávalók Az omlós tésztához 600 g finomliszt 400 g vaj (margarin) 200 g porcukor 10 g vaníliás cukor 3 db tyúktojás (tojássárgája) 1 db citrom lereszelt… Almás lepény olvasásának folytatása

Párolt szilva

Párolt szilva

Egy finom párolt szilva recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 15 perc Elkészítési idő: kb. 35 perc Recept hozzávalók 800 g szilva 50 g vaj 25 g kristálycukor 100 ml vörösbor (vagy ivóvíz) 3 g szegfűszeg 2 db fahéjrúd 1 db citrom Párolt szilva készítése 1. A… Párolt szilva olvasásának folytatása