Zöldbableves

Zöldbableves

Egy finom zöldbableves recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 30 perc Elkészítési idő: kb. 50 perc Recept hozzávalók 600 g friss zöldbab 40 g vöröshagyma 5 g fokhagyma 5-10 g konyhasó 50 ml napraforgóolaj 40 g finomliszt 3 g fűszerpaprika-őrlemény 200 ml tejföl 15 ml ecet (10… Zöldbableves olvasásának folytatása

Zöldség alaplé

Zöldség alaplé

Egy finom zöldség alaplé recept, aminek a készítése is egyszerű. Felhasználható különböző ételek (levesek, mártások, stb) készítéséhez. Mennyiség: 3-3,5 liter Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 30-60 perc Elkészítési idő: kb. 1 óra 30 perc Recept hozzávalók 250 g sárgarépa 150 g petrezselyemgyökér 100 g póréhagyma 150 g zeller vagy szárzeller 150 g vöröshagyma 100 g… Zöldség alaplé olvasásának folytatása

Sertéspörkölt

Sertéspörkölt

Egy finom sertéspörkölt recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 1 óra 30 perc Elkészítési idő: kb. 2 óra Recept hozzávalók 900 g sertéshús (sertéslapocka) 50 g sertészsír 150 g vöröshagyma 15 g fűszerpaprika-őrlemény 6 g fokhagyma (2-3 gerezd) 15-20 g konyhasó 150 g zöldpaprika 75 g paradicsom… Sertéspörkölt olvasásának folytatása

Gombás párolt rizs

Gombás párolt rizs

Egy finom gombás párolt rizs recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 20 perc Elkészítési idő: kb. 45 perc Recept hozzávalók A párolt rizshez 400 g rizs (hosszú szemű) 800 ml ivóvíz 30 ml napraforgóolaj 15 g konyhasó A díszítéshez kevés petrezselyemzöld A párolt gombához 120 g gomba… Gombás párolt rizs olvasásának folytatása

Bolognai ragu

Bolognai ragu

Egy finom bolognai ragu recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 2 óra Elkészítési idő: kb. 2 óra 30 perc Recept hozzávalók 500 g darált marhahús (sertéshús) 250 g húsos szalonna 80 g vöröshagyma 80 g sárgarépa 80 g szárzeller 500 g paradicsompüré (vagy paradicsom) 30 ml olívaolaj… Bolognai ragu olvasásának folytatása

Csikós tokány

Csikóstokány

Egy finom csikós tokány recept, aminek a készítése is egyszerű. Mennyiség: 4-6 főre Elkészítése: Egyszerű Főzési idő: kb. 1 óra 30 perc Elkészítési idő: kb. 1 óra 45 perc Recept hozzávalók 900 g sertéshús (lapocka, tarja, comb) 100-150 g füstölt szalonna 120 g vöröshagyma 120 g zöldpaprika 60 g paradicsom 15 g fűszerpaprika-őrlemény 15-20 g… Csikós tokány olvasásának folytatása