Finomliszt alapanyagot tartalmazó receptek


Tejes kifli

Tejes kifli

A receptben szereplő hozzávalókból körülbelül 8 db átlagos méretű tejes kifli készíthető. Persze ez a...

Tejszínes barnamártás

Tejszínes barnamártás

Nagyon jól illik különböző sült húsok mellé, svéd húsgolyó kísérőjeként pedig szinte nélkülözhetetlen...

Tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa

A pogácsatésztát hajtogathatjuk vagy hajtogatás nélkül is készíthetjük. Megfelelő tárolás mellett napokig puha...

Tojásos nokedli

Tojásos nokedli

A tojásos nokedli igazi klasszikus, egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, ami ráadásul még meglehetősen laktató...

Töltött káposzta

Töltött káposzta

Ez a tartalmas, kissé zsíros eledel a magyar konyha egyik jellegzetes étele. Hagyományos karácsonyi fogás, de disznótorok...

Túrós csusza

Túrós csusza

A túrós csusza hagyományos magyar étel, ami fogyasztható főételként, illetve köretként is (harcsa túrós csusza ágyon)...

Túrós lepény

Túrós lepény

Az elkészült túrós lepény tetejét nem szükséges porcukorral megszórni, mert az elfedné a díszített, fényes felületét...

Túrós pogácsa

Túrós pogácsa

A recept alapján, nagyjából 30 darab túrós pogácsa készíthető. A 4 cm-kiszúró helyet viszont használhatunk 3 cm-es...

Túrós rúd

Túrós rúd

Megfelelő tárolás mellett napokig puha és omlós marad. Készíthetjük szezámmagos és sajtos változatban is...

Zöldbableves

Zöldbableves

Tálalhatjuk csipetkével, galuskával, valamint kolbásszal vagy virslivel is gazdagíthatjuk. Igény szerint főzhetünk...

Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék jól illik különböző sültek, fasírt, sült virsli mellé is, de talán tükörtojással a legfinomabb...

Zöldborsóleves

Zöldborsóleves

Készíthetjük galuskával, vajas galuskával, csipetkével, de akár száraztésztát (csigatészta, eperlevél, stb.) is...