Finomliszt alapanyagot tartalmazó receptek
Tejes kifli
A receptben szereplő hozzávalókból körülbelül 8 db átlagos méretű tejes kifli készíthető. Persze ez a...
Tejszínes barnamártás
Nagyon jól illik különböző sült húsok mellé, svéd húsgolyó kísérőjeként pedig szinte nélkülözhetetlen...
Tepertős pogácsa
A pogácsatésztát hajtogathatjuk vagy hajtogatás nélkül is készíthetjük. Megfelelő tárolás mellett napokig puha...
Tojásos nokedli
A tojásos nokedli igazi klasszikus, egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, ami ráadásul még meglehetősen laktató...
Töltött káposzta
Ez a tartalmas, kissé zsíros eledel a magyar konyha egyik jellegzetes étele. Hagyományos karácsonyi fogás, de disznótorok...
Túrós csusza
A túrós csusza hagyományos magyar étel, ami fogyasztható főételként, illetve köretként is (harcsa túrós csusza ágyon)...
Túrós lepény
Az elkészült túrós lepény tetejét nem szükséges porcukorral megszórni, mert az elfedné a díszített, fényes felületét...
Túrós pogácsa
A recept alapján, nagyjából 30 darab túrós pogácsa készíthető. A 4 cm-kiszúró helyet viszont használhatunk 3 cm-es...
Túrós rúd
Megfelelő tárolás mellett napokig puha és omlós marad. Készíthetjük szezámmagos és sajtos változatban is...
Zöldbableves
Tálalhatjuk csipetkével, galuskával, valamint kolbásszal vagy virslivel is gazdagíthatjuk. Igény szerint főzhetünk...
Zöldborsófőzelék
A zöldborsófőzelék jól illik különböző sültek, fasírt, sült virsli mellé is, de talán tükörtojással a legfinomabb...
Zöldborsóleves
Készíthetjük galuskával, vajas galuskával, csipetkével, de akár száraztésztát (csigatészta, eperlevél, stb.) is...