Ivóvíz alapanyagot tartalmazó receptek
Káposztás tészta
Ez a klasszikus retró étel nagyon jó választás azok számára, akik viszonylag rövid idő alatt, kevés alapanyagból...
Káposztasaláta
A káposztasalátát ízesíthetjük még ízlés szerint, kevés apróra vágott vörös- vagy lilahagymával, egész borssal...
Kovászos uborka
Ez az egyik legismertebb és legnépszerűbb savanyúság, amely házilag is könnyen elkészíthető, esetleg télire is...
Krumplis tészta
Ez a hagyományos tésztaétel remek választás azok számára, akik gyorsan, kevés alapanyagból szeretnének valamilyen...
Lencsefőzelék
A lencsefőzelék remekül illik valamilyen füstölt hús (sonka, tarja, csülök), sült szárnyas, fasírt, sült virsli tükörtojás mellé...
Mákos tészta
Ez egy igazi hagyományos menzakaja, amelyet mazsolával, citromhéjjal, vaníliás cukorral még érdekesebbé tehetünk...
Meggybefőtt
Tartósítószer nélkül is hónapokig tárolható. Igény szerint elkészíthetjük magozatlan- és magozott meggyből is...
Meggyleves
Az elkészült meggylevest alacsony hőmérsékleten, 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk. Üdítő, frissítő hatása így érvényesül...
Milánói spagetti
Egy finom milánói spagetti recept, aminek a készítése is egyszerű. Előételként vagy főételként is fogyasztható...
Paradicsomsaláta
A fűszerezett, hagyományos, ecetes salátalében érlelt szeletelt paradicsom az egyik legkedveltebb savanyúság...
Párolt rizs
A kész párolt rizsből további alapanyagok hozzáadásával készíthető rizibizi, zöldséges-, gombás-, sonkás rizs...
Párolt szilva
Az elkészült párolt szilva köretként remekül illik különböző sütéssel készülő húsételek, elsősorban szárnyas és vadhús...