Az elkészült frankfurti levest forrón tálaljuk, a tetejét kevés tejföllel, petrezselyemzölddel díszíthetjük. Akik szeretik ecetesen azok pár csepp ecettel meg is bolondíthatják. Finom, friss kenyér jól illik mellé. Tálaláskor ügyeljünk arra, hogy minden adag levesbe egyformán kerüljön pirított virsli.

Ha tehetjük, akkor ne használjuk műbeles virslit vagy baromfi virslit a frankfurti virsli helyett. Ha esetleg nem tudnánk beszerezni, akkor kiválthatjuk valamilyen jó minőségű bőrös (juhbeles), enyhén füstölt virslivel (pld. bécsi virsli, esetleg debreceni kolbász).

Ha nincs csontlevünk, vagy zöldség alaplevünk és nem is szeretnénk készíteni, akkor tehetünk bele egy kis zellergumót egészben, 1-1 sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítva és apróra feldarabolva, de akár leveskockát is használhatunk (vegyük figyelembe az esetleges sótartalmát).

Az apróra felvágott zöldségeket a kelkáposzta hozzáadása előtt fedő alatt pároljuk meg kicsit a vöröshagymával és kevés vízzel, mivel több időre van szükségük ahhoz, hogy puhára főjenek. Néhány perc párolás után hozzáadhatunk pár szem megtisztított és apróra felkockázott burgonyát is és a többi zöldséggel együtt főzhetjük pár percig, majd hozzáadhatjuk a kelkáposztát is.

Csontlé készítése: A nagyobb csontokat fűrésszel elvágjuk, majd alaposan megmossuk. A feldarabolt csontokat leforrázzuk, majd ismét megmossuk. Ezután hideg vízben feltesszük főni és lassú, gyöngyöző forralással főzzük, majd 1-1,5 óra elteltével hozzáadjuk a zöldségeket és az egészet még 1-2 órát főzzük. Rövid pihentetés után az elkészült csontlevet leszűrjük.