Tippek, tanácsok Frankfurti leves készítéséhez

Az elkészült Frankfurti leves tetejére tálaláskor kevés tejfölt locsolunk, illetve kevés petrezselyemzölddel megszórhatjuk és még forrón tálaljuk. Akik ecetesen szeretik, azok néhány csepp ecetet is keverhetnek hozzá. Finom, friss kenyér jól illik a Frankfurti leves mellé. Tálaláskor ügyeljünk arra, hogy minden adag levesbe egyformán kerüljön pirított virsli.

A Frankfurti leves készítéséhez lehetőleg ne használjuk műbeles virslit vagy baromfi virslit! Ha esetleg nem tudnánk beszerezni Frankfurti virslit, akkor használjunk helyette valamilyen jó minőségű bőrös (juhbeles), enyhén füstölt ízű virslit (például Bécsi virsli, esetleg Debreceni kolbász).

Amennyiben nincs csontlevünk, vagy zöldség alaplevünk és nem is szeretnénk készíteni, akkor főzhetünk a levesbe egy kis zellergumót egészben, 1-1 sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítva és apróra feldarabolva. Akár leveskockát is használhatunk, de vegyük figyelembe az esetleges sótartalmát.

Az apróra felvágott zöldségeket, a kelkáposzta hozzáadása előtt, fedő alatt pároljuk meg kicsit, a vöröshagymával és kevés vízzel. Mivel a zöldségeknek több időre van szükségük ahhoz, hogy puhára főjenek. Néhány perc párolás után hozzáadhatunk pár szem megtisztított és apróra felkockázott burgonyát is. Újabb pár perc elteltével hozzáadhatjuk a kelkáposztát is.

Csontlé készítése: A nagyobb csontokat fűrésszel elvágjuk, majd alaposan megmossuk. A feldarabolt csontokat leforrázzuk, majd ismét megmossuk. Ezután hideg vízben feltesszük főni és lassú, gyöngyöző forralással főzzük, majd 1-1,5 óra elteltével hozzáadjuk a zöldségeket és az egészet még 1-2 órát főzzük. Rövid pihentetés után az elkészült csontlevet leszűrjük.