Tippek, tanácsok Csokoládétorta készítéséhez

A töltött, díszített csokoládétortát ezután hideg helyre tesszük, és jól lehűtjük. Miután az elkészült csokoládétorta már kellően megdermedt egy forró vízbe mártott és szárazra törölt késsel felszeletelhetjük. Figyeljünk rá, hogy a szeletek lehetőleg egyformák legyenek és a csokoládébevonat ne repedezzen meg.

Ez a torta klasszikus csokoládés doboskrémmel van töltve, a szokásos csokoládés vajkrém helyett. Ennek a doboskrémnek köszönhetően talán még finomabb.

A torta rétegei közé kevés magozott meggyet is rakhatunk, úgy talán még érdekesebb, ízletesebb és tetszetősebb lesz az elkészült torta.

A csokoládés krémhez használt étcsokoládét akár keverhetjük is fele-fele arányban tejcsokoládéval.

A vaj helyett használhatunk margarint is a csokoládés krém készítéséhez. A vaníliarúd helyett használhatunk vaníliás cukrot, illetve vanília kivonatot is.