Az elkészült hideg almalevest 6-8 °C-ra hűtve tálaljuk, mert hidegen sokkal finomabb, és a nyári nagy melegben az üdítő, frissítő hatása is jobban érvényesül. Készítésekor vegyük figyelembe, hogy jóval a fogyasztás előtt el kell készíteni, hogy legyen elég idő a lehűtésre is. A legjobb, ha már előző nap elkészítjük. Tálalás előtt alaposan keverjük fel és ügyeljünk, hogy minden adagba arányosan jusson az almából. A tányérba szedett leves tetejét tejszínhabbal, citromfűvel vagy mentalevéllel díszíthetjük.

A bor használatától nem kell idegenkedni az alkoholtartalma miatt, mert a borban található alkohol a leves készítése közben el fog párologni. Csak a bor íze és zamata marad meg, és az kerül a levesbe.

A habarás készítéséhez a búzaliszt helyett használhatunk étkezési keményítőt vagy pudingport is. A tejszínt helyettesíthetjük esetleg tejföllel és/vagy tejjel.

Fűszerkivonat készítése helyett a fűszereket egy kis gézlapba csomagolva vagy teatojásba rakva is a főzővízhez adhatjuk. A leves elkészülte után könnyedén eltávolíthatjuk, és Így sem kell, majd később az úszkáló fahéj és szegfűszeg darabkákat az elkészült almaleves fogyasztáskor kerülgetni.