Tippek, tanácsok Méteres kalács készítéséhez

A méteres kalács elkészítése elsőre kicsit ijesztőnek és bonyolultnak tűnik, de megéri vele vacakolni, mert egy nagyon finom sütemény, ami bőven kárpótol a fáradozásunkért.

A puncs ízű puding helyett használhatunk más ízesítésű pudingot is, de akár egyszerre kétfélét is. Eper- vagy vanília ízű pudinggal is nagyon finom. A méteres kalács tésztáját egy kis reszelt citromhéjjal még ízletesebbé tehetjük. Az étcsokoládés tortabevonó helyett használhatunk tejcsokoládés tortabevonót is.

A csokoládé bevonat készítésekor, az étolaj helyett, – amit a csokoládé hígítása miatt használunk, ha szükséges – akár vajat is használhatunk. A vajnak sokkal kellemesebb íze van. Így a csokoládé bevonat is finomabb lesz.

Méteres kalács készítése kicsit másképp

A méteres kalácsot készíthetjük úgy is, hogy a hagyományos módon megsütött tésztát nem a hosszanti irányra merőlegesen, a bordák mentén, hanem hosszanti irányra párhuzamosan három nagyjából egyforma szélességű részre vágjuk. A világos és a sötét tészta közepét megcseréljük, majd így ragasztjuk össze a pudinggal. A végeredmény hasonló lesz, csak szeleteléskor nem kell ferdén vágni és így sokkal gyorsabban elkészíthető. Ha ezzel a módszerrel készítjük, akkor kevesebb puding is elég lesz. A betöltés után esetlegesen megmaradt krémet vékonyan az összeállított sütemény külső felületére is rákenhetjük, rásimíthatjuk. Rövid dermesztés után pedig bevonjuk csokoládéval a felületét.