Tippek, tanácsok Tojáslikőr – Eggnog készítéséhez

Az elkészült és jól lehűtött tojáslikőrt fogyasztás előtt felkeverjük, felrázzuk, majd kis poharakba töltjük. A poharakba töltött tojáslikőr (eggnog) tetejére kevés őrölt fahéjat vagy reszelt szerecsendiót szórunk, de akár tejszínhabbal is díszíthetjük.

A tojáslikőrt elsősorban ünnepek alkalmával húsvétkor, karácsonykor fogyasztjuk, vendégeinknek kínáljuk. De egy szürke hétköznapi estén is nagyon jól tud esni egy kis pohárkával ebből a finom, krémes italból.

Az elkészült tojáslikőr (eggnog) díszes üvegekbe töltve, feldíszítve, egyedi ajándék is lehet a szeretteink, barátaink számára.

Tojáslikőr – Eggnog változatok

A vodka helyett használhatunk pálinkát, fehér rumot, konyakot, gyógyszertárakban beszerezhető tiszta szeszt, whiskyt vagy más alkoholtartamú italt. Ízesíthetjük szegfűszeggel és őrölt fahéjjal is.