Banánturmix
Egy finom banánturmix recept, aminek a készítése is egyszerű. Ez a néhány összetevőből, pár perc alatt elkészített turmix kellemesen vaníliás- és banánízű, valamint sűrű és krémes állagú. Reggelire és vacsorára is ajánlott, tápláló turmix.
Mennyiség: 6 dl Előkészítés: 5 perc Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók
2 db érett banán, 150 g joghurt (élőflórás), 250 g hideg tehéntej, 5-8 g vaníliás cukor
Banánturmix készítése
1. Az érett banánokat meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk. A recept egyéb hozzávalóit előkészítjük, kimérjük.
2. A banánszeleteket, a joghurtot, a hideg tejet és a vaníliás cukrot a turmixba tesszük, majd az egészet habosra turmixszoljuk.
3. Az elkészült banánturmixot azonnal fogyaszthatjuk, vagy előtte esetleg le is hűthetjük. Reggelire és vacsorára is ajánlott, tápláló turmix.
Tippek, javaslatok banánturmix készítéséhez
A banán érettségi foka befolyásolja a turmix ízét. Az érett banánból készített turmix édessége általában megfelelő, de ha mégsem, akkor kevés mézzel vagy cukor hozzáadásával ez könnyedén orvosolhatjuk.
A banán mellett használhatunk más friss vagy szárított gyümölcsöket (alma, eper, mazsola stb) is a turmix készítéséhez.
Nagy melegben adhatunk esetleg hozzá néhány jégkockát is.
Használhatunk natúr vagy ízesített joghurtot, de akár el is hagyhatjuk, és tejjel helyettesíthetjük. Lehetőség szerint érdemes előnyben részesíteni az élőflórát tartalmazó joghurtokat.
A tehéntej helyett használhatunk zabtejet, mandulatejet, rizstejet is.