Az elkészült szendvicskenyeret (zsúrkenyeret) kivesszük a sütőből, majd lazán letakarjuk egy tiszta konyharuhával és így hagyjuk kihűlni. Miután teljesen kihűlt, felszeletelhetjük és felhasználhatjuk különböző szendvicsek készítéséhez. Nagyon finom és napokig puha marad, ha nem fogyna el azonnal.

Amennyiben az elkészített szendvicskenyeret nem szeretnénk azonnal elfogyasztani vagy szendvicskészítéshez felhasználni, akkor miután kihűlt, csomagoljuk frissentartó fóliába vagy egy nagyobb műanyag zacskóba.

A tészta készítésekor, a főtt és áttört burgonyát akár ki is hagyhatjuk, ha egyszerűsíteni szeretnénk az elkészítést. Viszont, akkor a burgonya helyett, adjunk a tésztához 2 db tojássárgáját és használjunk több vajat vagy margarint (50 g) a kenyértészta készítéséhez.

A recept szerinti kenyértészta mennyiségből, egy darab nagyjából 90 dkg-os vagy két darab, egyenként körülbelül 45 dkg-os, nagyjából 35 cm hosszúságú szendvicskenyér (zsúrkenyér) készíthető, valamint, tetszés szerint, több, kisebb méretű.