Tippek, tanácsok Káposztasaláta készítéséhez

Az elkészített káposztasalátát előhűtött tányérra tálaljuk és a tetejét pár csepp olajjal meglocsoljuk. A tányérokra szedett káposztasaláta tetejét díszíthetjük apróra vágott petrezselyemzölddel, kaporral, vékony paprika-, paradicsom-, sárgarépa-, vagy uborkaszeletekkel.

A káposztasalátát ízesíthetjük még ízlés szerint, kevés apróra vágott vörös- vagy lilahagymával, egész borssal és babérlevéllel is. Egész köménymag helyet használhatunk őrölt köményt is. A köménymagot egy száraz serpenyőben kicsit meg is piríthatjuk. Úgy még intenzívebb íze lesz.

A salátalé készítéséhez az egyszerű ételecet helyet használhatunk almaecetet, borecetet, balzsamecetet, valamint tárkonnyal, chilivel, fokhagymával és más egyéb fűszerrel aromásított fűszeres eceteket is.