Miután a krém megdermedt az elkészült málnás gyümölcskrémest tetszés szerinti alakú és méretű szeletekre vágjuk, de általában négyzet vagy téglalap alakúra szeleteljük.

A liszt helyett pudinggal is készíthetjük a vaníliás-sárgakrémet. Ekkor a liszt helyett használjunk 3 csomag (120 g) vaníliaízű pudingport és akár elhagyhatjuk a vanília rudat is belőle.

A piskóta elkészültét tűpróbával is ellenőrizhetjük, de a legegyszerűbben úgy tudjuk megállapítani, hogy a piskóta kellően átsült-e, ha a sütési idő vége felé, amikor már szép sárgás-barna a teteje, akkor az ujjainkkal finoman megnyomkodjuk a tésztát. Ha a piskóta megnyomásakor „sercegő hangot” hallunk, akkor még alacsonyabb hőmérsékleten rövid ideig tovább kell sütni, mert még a belseje nem sült át teljesen.

A gyümölcskrémest a málna helyett elkészíthetjük szinte bármilyen más gyümölcsből. A készítéskor célszerű előnyben részesíteni az éppen aktuális idénygyümölcsöket. A krémes készítéséhez tetszés és ízlés szerint használhatunk szőlőt, meggyet, cseresznyét, epret, ribizlit, áfonyát, őszibarackot, kajszibarackot, ananászt, banánt, stb.