Tippek, tanácsok málnás gyümölcskrémes készítéséhez

A málnás gyümölcskrémes az egyik legfinomabb gyümölcsös sütemény. Miután a krém megdermedt az elkészült málnás gyümölcskrémest tetszés szerinti alakú és méretű szeletekre vágjuk. Általában négyzet vagy téglalap alakúra szeleteljük.

A liszt helyett pudinggal is készíthetjük a vaníliás-sárgakrémet. Ekkor a liszt helyett használjunk 3 csomag (120 g) vaníliaízű pudingport és akár elhagyhatjuk a vanília rudat is belőle.

A piskóta elkészültét tűpróbával ellenőrizzük! Ezzel meg tudjuk állapítani, hogy a piskóta belseje is kellően átsült-e. A legegyszerűbben viszont úgy tudjuk ellenőrizni, hogy az ujjainkkal finoman megnyomkodjuk a tésztát, amikor már szép sárgás-barna a teteje. Ha a piskóta megnyomásakor „sercegő hangot” hallunk, akkor még mérsékelt hőmérsékleten tovább kell sütni! Mivel a piskóta belseje még nem sült át teljesen.

A gyümölcskrémest a málna helyett elkészíthetjük szinte bármilyen más gyümölcsből. A készítéskor célszerű előnyben részesíteni az éppen aktuális idénygyümölcsöket. A krémes készítéséhez tetszés és ízlés szerint használhatunk szőlőt, meggyet, cseresznyét, epret, ribizlit, áfonyát, őszibarackot, kajszibarackot, ananászt, banánt, stb. Így a recept alapján készíthető epres gyümölcskrémes, szőlős gyümölcskrémes, stb.