Tippek, tanácsok salátalé (salátaecet) készítéséhez

A kész salátaecetet tálalásig, felhasználásig, lefedve a hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük. A salátalé (salátaecet) készítéséhez felhasznált ízesítő anyagok mennyisége változhat azok minőségétől és ízétől, valamint természetesen a készítő ízlésvilágától.

Az egyszerű ételecet helyet akár használhatunk nemes alapanyagú eceteket is. Mint például a jellegzetes gyümölcsaromákat is tartalmazó gyümölcseceteket (almaecet, borecet, balzsamecet stb.), valamint tárkonnyal, chilivel, fokhagymával, köménnyel, kapribogyóval és még számos más fűszerrel aromásított fűszeres eceteket.

Az elkészült salátalé vagy salátaecet felhasználható többek között például céklasaláta, káposztasaláta, uborkasaláta, stb. készítéséhez.