Tippek, tanácsok Uborkasaláta készítéséhez

Az elkészült uborkasaláta tálaláskor pár csepp olajat locsolhatunk a tetejére. Megszórjuk kevés fűszerpaprikával, őrölt fehér- vagy fekete borssal és díszíthetjük még akár néhány szelet paradicsommal is.

Általában szokás az uborkát hámozni, de ezt nem feltétlen muszáj megtenni. Szóval, aki nem idegenkedik az uborka héjától az nyugodtan rajta is hagyhatja, úgy még látványosabb és vitamin-gazdagabb lesz a végeredmény.

Aki már unalmasnak találná a vékony uborkaszeleteket, az nyugodtan vághatja akár vastagabb karikákra, hosszú vékony csíkokra, kockákra, stb.

Az uborkasaláta frissen fogyasztva a legfinomabb. Tálalás előtt azért 1-2 órával érdemes azért elkészíteni, hogy kellően le tudjuk hűteni és az ízek is jobban össze tudjanak érni. Viszont, ha túl sokáig tároljuk, akkor az uborka túlságosan is felpuhul és sokat veszít az élvezeti értékéből.

Tejfölös uborkasaláta

Az uborkasalátát tálalhatjuk akár tejföllel is, ekkor díszítésként finomra vágott kaporral vagy petrezselyemzölddel szórjuk meg. A tejfölt rátehetjük a tetejére, de akár össze is forgathatjuk vele.