Tippek, tanácsok rizibizi készítéséhez

A rizibizi köretként remekül illik a különböző rántott-, sült- és párolt húsok mellé (például: Fasírt és Kijevi jércemell mellé). Valamint más párolással, sütéssel vagy főzéssel készült étel mellé is fogyaszthatjuk.

Tálaláskor az elkészült rizibizit egy vékonyan kivajazott formába, csészébe nyomkodjuk, majd egy tányérra borítjuk. A tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel vagy reszelt sajttal.

A rizst alacsony hőfokon, egy vastagaljú lábasban a főzőlapon is puhára párolhatjuk. Párolás közben a fedőt lehetőleg ne emeljük fel és a rizst ne keverjük meg. Miután az edényt a tűzhelyről levettük a rizst hagyjuk még legalább 30 percig lefedve párolódni.

A rizs főzővizét a só helyett vagy mellett húsleveskockával is ízesíthetjük. Illetve a víz helyet akár csontlé is használható a rizibizi készítéséhez.