Az elkészült almás lepény tetejét nem szükséges porcukorral megszórni, mert az elfedné a mintával díszített, fényes, aranybarna felületét.

Akik kevesebb vajat szeretnének a tésztába tenni vagy csak még lazább szerkezetű, vastagabb tésztát szeretnének, azok a 30 dkg vaj helyett 20-25 dkg vajjal készítsék és keverjenek a liszthez egy csomag sütőport.

Az almát úgy is előkészíthetjük, hogy hámozás után az almákat négyfelé vágjuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre felvágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az aprítást vagy lereszelést így végezhetjük akár géppel is, valamint így nem fog még véletlenül sem almamag vagy magházdarab kerülni a töltelékbe. A szeletelt almát kissé pároljuk meg. A reszelt almát nem feltétlenül szükséges párolni. Elegendő, ha cukrozás és érlelés után a levét kinyomkodjuk.
A sárgabarackíz helyett használhatunk másfajta gyümölcsízt vagy lekvárt, de ha tehetjük, akkor használjunk almadzsemet vagy almalekvárt.

Akik nem szeretik a diót, azok használhatnak helyette búzadarát vagy édes morzsát (piskótamorzsa), esetleg darált kekszet vagy zsemlemorzsát.

A vaníliaaroma helyett használhatunk jó minőségű vaníliás cukrot és természetesen vanília rudat is.

A vaj helyett esetleg használhatunk margarint is, de akkor a tészta is veszíteni fog a minőségből.