Miután a krém már teljesen megdermedt az elkészült epres gyümölcskrémest tetszés szerinti alakú és méretű szeletekre vágjuk, de általában négyzet vagy téglalap alakúra szeleteljük.

Akik idegenkednek a liszttel való sűrítéstől azok pudinggal is elkészíthetik a vaníliás-sárgakrémet. Ekkor a liszt helyett használjunk 3 csomag (120 g) vaníliaízű pudingport és elhagyhatjuk a vanília rudat is belőle.

Tűpróbával is ellenőrizhetjük a piskóta elkészültét, de a legegyszerűbben úgy tudjuk megállapítani, hogy a piskóta kellően átsült-e, hogy a sütési idő vége felé, amikor már szép sárgás-barna a teteje, akkor az ujjainkkal finoman megnyomkodjuk a tésztát. Ha a piskóta megnyomásakor „sercegő hangot” hallunk, akkor még alacsonyabb hőmérsékleten rövid ideig tovább kell sütni, mert még a belseje nem sült át teljesen.

A gyümölcskrémest az eper helyett elkészíthetjük szinte bármilyen más gyümölcsből, azonban készítésekor célszerű előnyben részesíteni az éppen aktuális idénygyümölcsöket. A krémes készítéséhez tetszés és ízlés szerint használhatunk szőlőt, meggyet, cseresznyét, málnát, ribizlit, áfonyát, őszibarackot, kajszibarackot, ananászt, banánt, stb.