Tippek, tanácsok epres gyümölcskrémes készítéséhez

Az epres gyümölcskrémes az egyik legfinomabb gyümölcsös sütemény. Miután a krém már teljesen megdermedt az elkészült epres gyümölcskrémest tetszés szerinti alakú és méretű szeletekre vágjuk. Általában négyzet vagy téglalap alakúra szeleteljük.

Akik idegenkednek a liszttel való sűrítéstől, azok pudinggal is elkészíthetik a vaníliás-sárgakrémet. Ekkor a liszt helyett használjunk 3 csomag (120 g) vaníliaízű pudingport és elhagyhatjuk a vanília rudat is belőle.

A piskóta elkészültét tűpróbával ellenőrizzük! Ezzel meg tudjuk állapítani, hogy a piskóta belseje is kellően átsült-e. A legegyszerűbben viszont úgy tudjuk ellenőrizni, hogy az ujjainkkal finoman megnyomkodjuk a tésztát, amikor már szép sárgás-barna a teteje. Ha a piskóta megnyomásakor „sercegő hangot” hallunk, akkor még mérsékelt hőmérsékleten tovább kell sütni! Mivel a piskóta belseje még nem sült át teljesen.

A gyümölcskrémest az eper helyett elkészíthetjük szinte bármilyen más gyümölcsből. Azonban készítésekor célszerű előnyben részesíteni az éppen aktuális idénygyümölcsöket. A krémes készítéséhez tetszés és ízlés szerint használhatunk szőlőt, meggyet, cseresznyét, málnát, ribizlit, áfonyát, őszibarackot, kajszibarackot, ananászt, banánt, stb. Így a recept alapján készíthető málnás gyümölcskrémes, szőlős gyümölcskrémes, stb.