Céklasaláta

Céklasaláta

Tálaláskor tehetünk a céklasaláta tetejére kevés frissen reszelt tormát és apróra vágott petrezselyemzölddel is díszíthetjük. Akiket zavarnak az egész köménymagok, azok…

Paprikás burgonya

Paprikás burgonya

Az elkészült paprikás burgonya leve pörköltszerű, tartalmas és sűrű. Főzés közben a burgonya, a főzővíz jelentős részét magába szívja. Ez a felszívott vízmennyiség…

Tojásos rizs

Tojásos rizs

A tojásos rizst úgy is készíthetjük, hogy a tojásokat keményre főzzük, majd lehűtjük, megtisztítjuk, és apró kockákra daraboljuk. Ezeket a kis főtt tojásdarabokat keverjük…

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

A lencsefőzelék remekül illik valamilyen füstölt hús (sonka, tarja, csülök, stb.), sült szárnyas, fasírt, sült virsli vagy tükörtojás mellé. A lencse előző napi beáztatásra…

Galuska (nokedli)

Galuska (nokedli)

Az elkészült galuska vagy nokedli tálalható és fogyasztható sokféle étellel. Kínálhatjuk levesbetétként, de többnyire paprikás vagy pörkölt mellé tálaljuk köretként…

Rácsos túrós lepény

Rácsos túrós lepény

Miután teljesen kihűlt az elkészült rácsos túrós lepény, egy éles késsel felvágjuk négyzet alakú szeletekre. Tálaláskor meghintjük porcukorral a felszeletelt…

Copyright © 2019 | receptekkonyve.hu | All rights reserved | Felhasználási feltételek | Kapcsolat